03 de junio de 2008
03.06.2008
Grip aviària

Científics de Hong Kong desenvolupen un còctel de tres medicaments que redueix la mortalitat per H5N1 en ratolins

03.06.2008 | 12:14

Un grup de científics de Hong Kong ha desenvolupat un còctel format per tres medicaments que aparentment augmenta les expectatives de vida de ratolins infectats amb el virus letal de la grip aviària, l'H5N1.

En un article publicat per la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences', els científics asseguren que els medicaments utilitzats en el còctel suprimeixen el virus i moderen la resposta del sistema immunològic.

Alguns experts creuen que l'H5N1 provoca una "tempesta citocinètica", una reacció en el sistema immunològic tan severa que acaba causant la mort del malalt. El percentatge de mortalitat de l'H5N1 oscil·la entre el 60 i el 80% dels casos.

El professor Yuen Kwokyung, un destacat microbiòleg de la Universitat de Hong Kong, ha declarat a Reuters que l'equip va utilitzar el medicament antiviral zanamivir i dos agents no esteroides antiinflamataris.

"Van suprimir la tempesta citocinètica sense suprimir la resposta immunològica positiva, com fan els esteroides. Els esteroides ho suprimeixen tot", ha afegit. "Per aquesta raó, el pacient té l'oportunitat d'augmentar la seva resposta anticossos", ha declarat Kwokyung.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine